Making Smarter Factories

Sinds  2006 ontwikkeld KxA bedrijfs-kritische software voor de industrie en voorheen voor analyses van treinen. 
Onze oplossingen worden ontwikkeld met in-huis ontwikkelde software libraries voor extreem efficiente en/of hoge performance data processing.
Enkele door ons uitgevoerde projecten worden onderstaand geïntroduceerd:: 

Warehouse management

The warehouse of produced goods at Polak Royal Spices is administered with the KxA warehuse managenment module. All goods are labeled during production. Forklifts equiped with mobile scanners and HMI register all movements of stock through the warehouse. Sales order picks are guided by available stock and expiration date. Automated Guided Vehicles 

De Weerd Spices is specialist in natural taste development and innovation for the European  food industry. Specialist in blending herbs and spices. 
In their new prodcution facility automated guided vehicles (AGV) carry out the flow of product through the production equipment. KxA software controls the operation, and co-operation betwwen machines and AGVs. Smooth control op the daily production is realised with the scheduling module and warehouse management on the ingrediants and recept picking.

Planbord voor detail-productieplanning

Bij de Weerd Specerijen worden kruidenmengsels gemaakt. De mengsels zijn volledig klant specifiek, ieder mengsel heeft een unieke smaak. Dagelijks worden velen verschillende mengsels geproduceerd.
Om deze productie efficient uit te voeren is een planbord ingericht voor de dagelijkse detail planning. In het planbord worden geselecteerde productie orders uitgesplits in deelstappen welke op het planbord worden ge[plaatst. Het planbord combineert handmatige planning met geautomatiseerde bewaking van plan-regels. Door de automatische controle wordt geborgd dat de gemaakte planning realistisch is, en altijd is voorzien van vereiste stappen zoals bijvoorbeeld schoonmaken.

Vision databank

Het Nationale Test Center Circular Plastics (NTCP) beheert een  test faciliteit voor onderzoek & ontwikkeling aan plastic recycling methoden. Een op  vision gebaseerd detectie systeem wordt ontwikkeld met multi-spectrale cameraś , een lijnscanner en kleuren beeld. De KxA Data Historian wordt succesvol ingezet voor de opslag van grote volumes vision data. Tegelijkertijd integreert het platform  real-time analyseerd door een extern AI processing station.  Gedetecteerde vormen,  bijvoorbeeld kitkokers, kunnen  zo worden gesepareerd uit de afvalstroom. De resulterende classificatie en detectie data wordt als meta-data aan de observaties toegevoegd.
Smart Factory OEE Monitor En Track&Tracen 

Bij Philips Consumer Lifestyle worden scheerkoppen en scheerapparaten geproduceerd. KxA heeft data uit één van de prodcutielijnen ontsloten naar de nplex Historian. Met alle productie- en meetgegevens toegankelijk opgeslagen is de basis gelegd voor het implementeren van verdere "smart" functies. In de pilot zijn twee functies uitgwerkt. In de eertse plaats wordt de efficiency van de gehele productielijn productielijn gemonitored (OEE monitoring) en met in een maatwerk visualisatie gepresenteerd.
Bij iedere geproduceerd product wordt een bestand gemaakt met de gehele ontstaansgeschiedenis. In het vervolg van de pilot ontwikkeling worden nieuwe technieken in de nplex historian ontwikkkeld waarmee visualisaties en analyse resultaten overal on de werprocessen inzetbaar worden.

Kxa Smart Manufacturing Software is ontwikkeld met als werktitel   ¨Drys¨

Gedigitaliseerde werkvloer

Bij Conline Moerdijk worden gasleidingen gecoat voor off-shore gebruik. In deze nieuwe fabriek wordt volledig papier-vrij gewerkt, met bij iedere werkplek een HMI scherm waarop  operators de lopende en geplande order details kunnen inzien. Op deze HMI´s worden ook werkzaamheden geregistreerd en kwaliteitskeuringen gemeld. Van ieder geproduceerde leiding wordt een volledig rapport meegeleverd inclusief certificaten van de gebruikte materialen.

Werkvoorbereiding scheepsbouw

Om maatwerk metaalpaketten voor de scheepsbouw te produceren wordt veel klant-specifieke engineering uitgevoerd. Met de werkvoorbereiding module zijn deze werkzaamheden  optimaal geintegreerd in het productieproces.
Met maatwerk ondersteuning wordt het engineering proces met duidelijke stappen itgevoerd en ondersteund door automatische bewerkingen, conversies etc. 

Meetexpedities met passagierstreinen

Voor drie typen passasierstreinen zijn met de KxA Historian en Analyse software langdurige studies uitgevoerd aan technische installaties in de treinen. 
Meetsystemen met tot 80 sensoren en meetsnelheden tot 30 kHz hebben tijdens enkele maanden gebruik van de trienen een schat aan informatie vastgelegd.
Met geavanceerde Analyse en AI technieken is het gedrag van de technische installaties tijdens het gebruik van de trein gemodelleerd. Door toevoeging van aanvulle ande fysische modellering zijn zeer gedetailleerde gedragingen van de systemen zichtbaar geworden. Ook sporadisch optredende  transient gebeurtenissen  zijn aan het licht gekomen.
Met de zo verkregen inzichten zijn verbeteringen doorgevoerd in het onderhoud van deze treinen.


OEE optimalisatie


Bij het verpakken van medicijnen voor klant specifieke orders ontstaat een grote aantal combinaties van blisters, doosjes en bijsluiter vormen. Om toch de efficientie te kunnen waarborgen is een OEE analyse uitgevoerd op enkele jaren aan productiedata. 
Uit de analyse zijn diverse aanknopingspunten naar voren gekomen waarmee de productie efficientie kan worden verhoogd en per order voorspelbaarder wordt. 

Metaal walsen


Het walsen van metaalplaat tot rollen vindt plaats op hoge snelheid, onder hoge temperaturen en met flinke krachten. Om de kwaliteit van het eindproduct constant te houden moet zeer snel worden bijgeregeld tijdens de productie.
In een dataanalyse zijn causale verbanden onderzocht  tussen processdata en specifieke beweging van het uitgewalste metaal met als doel specifieke verstoringen tijden het productieproces te voorkomen. 

Minder storingen in  Magnesiumzout oven


In samenwerking met Ijssel Technology  is een gedetailleerde studie uitgevoerd naar een specifieke groep storingen in een magnesiumzout oven.
Met de KxA Historian, Analyse en Machine Learning modules zijn exploratieve analyses uitgevoerd om oorzaken voor deze specifieke storingen te vinden. Verschillende oorzaken zijn gekwantificeerd en konden met ruim 50% worden gereduceerd.